Skövde söker damer

Biljard är en sport som många tycker om att ägna sig åt någon gång då och då, men det finns även personer och klubbar som ägnar sig åt spelet mer regelbundet i klubbform – och en av kubbarna i Skövde söker just nu fler damer att spela med dem.

”Herrarna i SPF Seniorerna spelar biljard varje torsdag, vilket är trevligt. Det skulle emellertid bli ännu trevligare med några kvinnliga deltagare, tycker de.” läs mer.

På nätet står att läsa en rad olika nyheter inom biljard och en av de i särklass mest hjärtevärmande artiklarna just nu handlar om herrarna i SPF Seniorerna som citatet ovan berättar kort om. De träffas nämligen varje vecka för att spela tillsammans och för att umgås, men börjar nu tycka att det är lite tråkigt att bara vara ett gäng gubbar. Därför sträcker de nu ut en hand till damerna och hoppas att det nog finns en hel del där ute som vill vara med och spela – och berättar för tidningen som intervjuat vännerna att de damer som förr varit med också varit bättre än gubbarna på spelet.

Träffas i en föreningslokal

För tidningen Skövde nyheter berättar herrarna om hur deras grupp består av fem stycken aktiva seniorer som varje torsdag ses för att lira på föreningen fina biljardbord. Men det är inte allt som gruppen gör. Främsta anledningen till att kludden existerar är för att umgås, vilket de tycker är viktigt att göra såhär på äldre dagar. Och i gruppen får alla vara med, idag består den av två nybörjare och tre mer rutinerade biljardspelare, men inga damer. Så om du är dam, bor i Skövdetrakten och vill träffa fina vänner är du med andra ord varmt välkommen att sälla dig till dessa herrar – du får även komma om du också är man, men då ska du veta att det bara är gubbar du kommer få hänga med än sålänge!

biljardboll-atta