Ett spel att älska

Man behöver inte vara intresserad av sport för att älska biljard. Detta är ett spel som många kan njuta av. Det handlar inte lika mycket om kondition och styrka som att faktiskt träna på att använda kön och skjuta ner de hårda bollarna i de olika hålen som kantar det filtklädda bordet. På sätt och vis kan det liknas vid golf.

 

Någon som verkligen kan det här med att trolla på biljardbordet går det att läsa mer om på Nyheter 24. Det är svenske Charles Lakey som var biljardproffs på 80-talet och första halvan av 90-talet. Nu har han återigen tagit sig tillbaka till klubbspelande efter nästan 20 år. Nu ägnar han dock den mesta av sin tid åt att testa trick och grändragningarna kring vad man faktiskt kan göra på ett biljardbord. Dessutom vill han få fler unga att prova på denna sport och hitta nöje i det. Han ställer bland annat upp som instruktör gratis ibland när skolor eller ungdomsgårdar köper in biljardbord.

 

Bollsinne, fysik och geometri. Ska du bli bra på biljard måste du ha koll på de tre sakerna – Vasabladet

 

Svensk medalj i Albanien

I en artikel i Dala-Demokraten skrivs det ungdoms-EM i biljard som tog plats i Albanien. Det må ha startat ganska katastrofalt för Sveriges del men till slut tog ändå svenske Kasper Östlund från Borlänge medalj. I år flyttar biljardstjärnan upp en klass i ålder och kommer då spela mot 17-åringar. Han försöker spela mot seniorer på den lokala biljardklubben flera gånger i veckan och tar helt enkelt stort eget ansvar för sitt bemästrande av detta spel, som är så intrikat och svårt att verkligen få grepp om. Han säger vidare att nästa år blir det guld.

 

Vad köper man för presenter till någon som  älskar att spela olika spel och gärna sådana som har med bollar att göra. Kanske små saker som vittnar om hur mycket du vet att denna person gillar att spela olika spel? Det kan vara ett fia med knuff med shotglas eller kanske en tv-kontroll i form av en boll. Endast fantasin sätter gränser.