Nyheter inom biljard

En 16-åring kom trea i EM i biljard, en ny variant av biljard har intagit Sverige och en som är gammal i gamet testar sportens gränser genom sina galna tricks. Mer om detta nedan.

biljardboll5grontI Dala-demokraten kan vi läsa om hur en 16-åring från Borlänge tog EM-brons i biljard, grattis säger vi och hoppas att den unga storspelaren fortsätter att satsa på vår gemensamma passion – biljard. Evenemanget för unga tog plats i Albanien och började dåligt för 16-åringen, som dock kom igen och tog allt på slutet. Det är som bekant viktigt att ha tålamod i denna sport, och att aldrig ge upp fastän det kan te sig omöjligt att vinna. För den som vill träna på lite nya tricks, för att tävla eller helt enkelt för att showa lite, är tipset att titta in denna kille som gjort stora rubriker och blivit viral just på grund av sina sjuka tricks.

Ny variant av spelet här kommit

Nu har det tydligen kommit en fusion av fotboll och biljard. Det kallas för Snookball och kan nu för första gången spelas även i Sverige, något som det rapporteras om i bland annat Sveriges Radio:

Det är alltså ett sex meter långt och tre meter brett biljardbord det handlar om. Skillnaden är att bordet står på golvet och att man spelar med små fotbollar istället för biljardbollar.

Det är tydligen två fransmän som står bakom den här helt nya sporten, med grundidén att använda biljard på ett helt annorlunda sätt. Det har fått stor spridning över i stort sett hela världen och nu är det alltså äntligen här, första stan som anammat spelet och köpt en bana är Helsingborg.

Men än så länge kan man dock inte slå vad om pengar på Snookball, men däremot på Unibet odds vad gäller vanlig hederlig biljard.